czwartek, 5 maja 2016

Ice Coffee Amaretto i kilka fotek z wycieczki



Ice Coffee Amaretto
/przepis pochodzi z podstawek dołączanych do kaw Jacobs/

- 150 ml zimnego mleka;
- 1,5 - 2 łyżeczki ulubionej kawy rozpuszczalnej;
- 2 łyżki likieru amaretto;
- 3-4 kostki lodu;
- 1 łyżeczka cukru - opcjonalnie, dla tych którzy lubią słodką kawę.

Do shakera wlewamy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy, aż wytworzy się piana. Można je również wymieszać w szklance przy pomocy ręcznego spieniacza mleka.

Smacznego!

Jak przygotujecie sobie pyszną kawę to zapraszam do obejrzenia kilku zdjęć z małej wycieczki po Nidzicy. Byłam tam niedawno w związku z moją pracą, ale nie mogłam sobie odmówić spaceru do zamku. Miłego oglądania :)









Brak komentarzy:

Prześlij komentarz