czwartek, 6 kwietnia 2017

Brownie fasolowe



Brownie fasolowe

Składniki na małą keksówkę:
- 1 puszka czerwonej fasoli – odsączona z zalewy i przepłukana pod bieżącą wodą;
- 1 dojrzały banan;
- 2 jajka + 1 białko;
- 1 łyżka kakao;
- 1 łyżka oleju kokosowego;
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia;
- rodzynki;
- 5-6 orzechów laskowych;

1. Fasolę, banana, jajka, kakao, olej kokosowy i proszek do pieczenia blendujemy na gładką masę.
2. Do gładkiej masy dodajemy rodzynki i mieszamy łyżką.
3. Ciasto przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i posypujemy pokruszonymi albo drobno posiekanymi orzechami;
4. Pieczemy przez 45-50 min w temp. 190 stC (grzałka góra-dół). Ciasto nie powinno być przesuszone.
5. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia.


Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz