Placek jaglany bananowo - kokosowy
składniki:
- 1 dojrzały banan;
- 1 jajko;
- 2 łyżki płatkow jaglanych;
- 2 łyżki wiórków kokosowych;
- olej kokosowy do smażenia;
Widelcem rozgniatamy dojrzałego banana. Wbijamy jajko i mieszamy z bananem na gładką masę. Dodajemy płatki jaglane i wiórki kokosowe.
Smażymy z dwóch stron na łyżeczce leju kokosowego. Patelnia musi być dobrze rozgrzana.
* można podawać z miodem, polany mlekiem kokosowym lub syropem klonowym;
* do placka można dodać orzechy lub suszone owoce np. rodzynki, żurawinę
Smacznego!
Smażymy z dwóch stron na łyżeczce leju kokosowego. Patelnia musi być dobrze rozgrzana.
* można podawać z miodem, polany mlekiem kokosowym lub syropem klonowym;
* do placka można dodać orzechy lub suszone owoce np. rodzynki, żurawinę
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz