środa, 30 sierpnia 2017
Muffiny z mascarpone i jagodami
Muffiny z mascarpone i jagodami
/składniki na 10 muffinów/
- 180g miękkiego masła;
- 2 jajka;
- 150g brązowego cukru;
- 80ml mleka;
- 240g mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej;
- 1 opakowanie cukru waniliowego;
- 1 szkl. jagód;
- 1 opakowanie serka mascarpone;
- 2-3 łyżki cukru pudru;
- jagody;
1. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180oC.
2. Masło ucieramy z jajkami, cukrem waniliowym i brązowym cukrem. Dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Dodajemy jagody. Masę krótko mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papilotkami.
3. Pieczemy 25 min.
4. Mascarpone mieszamy z cukrem pudrem. Serkiem smarujemy wystudzone muffiny. i opsypujemy je jagodami.
Smacznego!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
muffinki są pyszne jeszcze w taki wydaniu, pychota !
OdpowiedzUsuńZgadzam się :) i do tego bardzo łatwo się je robi!
OdpowiedzUsuń