wtorek, 9 maja 2017

Placek jaglany bananowo - kokosowy


Dziś proponuję śniadanie ekspresowe. Przygotowanie nie zajmie wam więcej niż kilka minut. 


Placek jaglany bananowo - kokosowy

składniki:
- 1 dojrzały banan;
- 1 jajko;
- 2 łyżki płatkow jaglanych;
- 2 łyżki wiórków kokosowych;
- olej kokosowy do smażenia;

     Widelcem rozgniatamy dojrzałego banana. Wbijamy jajko i mieszamy z bananem na gładką masę. Dodajemy płatki jaglane i wiórki kokosowe.
      Smażymy z dwóch stron na łyżeczce leju kokosowego. Patelnia musi być dobrze rozgrzana.

* można podawać z miodem, polany mlekiem kokosowym lub syropem klonowym;
* do placka można dodać orzechy lub suszone owoce np. rodzynki, żurawinę

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz