piątek, 1 września 2017
Śniadaniowa granola
Śniadaniowa granola
- 300 g płatków owsianych błyskawicznych;
- 100 g płatków jaglanych;
- 50 g ziaren sezamu;
- 50 g orzechów nerkowca;
- 100 g orzechów włoskich;
- 50 g siemienia lnianego;
- 100 g pestek dyni;
- 100 g wiórków kokosowych;
- 200 ml soku jabłkowego;
- 100 g miodu;
po upieczeniu:
- 50 g rodzynek;
- 50 g suszonej żurawiny;
- 50 g suszonej aronii;
1. Mieszamy wszystkie skałdniki.
2. Pieczemy w 110stC przez 60-90 min. Po 40 min mieszamy, potem po kolejnych 20 - 30 min.
3. Po ostudzeniu mieszamy z rodzynkami, suszoną żurawiną i suszoną aronią.
Smacznego!
Etykiety:
aronia,
jabłka,
kokos,
miód,
na słodko,
orzechy nerkowca,
orzechy włoskie,
płatki i otręby owsiane,
płatki jaglane,
rodzynki,
siemie lniane,
śniadanie,
wegetariańskie danie,
wiórki kokosowe,
żurawina
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Dobre na śniadanie
OdpowiedzUsuń