środa, 8 sierpnia 2012

pakieciki z kurczakiem i fetą oraz fasolka szparagowa



Pakieciki z kurczakiem i fetą oraz fasolka szparagowa
/z połowy piersi wychodzi 6 pakiecików/

składniki:
- 1/2 piersi kurczaka;
- opakowanie ciasta francuskiego;
- ser feta;
- 1 rozmącone jajko;
- sól morska, pieprz;

Rozgrzać piekarnik do 170oC.
Pierś kurczaka podzielić na 6 kawałków i lekko rozbić na płaskie kotlety. Oprószyć solą morską i pieprzem. Odstawić na 10 min. w Tym czasie rozwałkować cieniutko ciasto francuskie i podzielić na 6 części. Fetę pokroić na plastry i owinąć plastrem kurczaka, a następnie zawinąć w płat ciasta francuskiego. Pakiecik można ozdobić wzorkiem z ciasta francuskiego. Każdy pakiecik posmarować rozmąconym jajkiem, wtedy ciasto nabierze ładnego złocistego koloru.
Piec 25 - 30 min/


* Idealnie do tego pasuje ugotowana fasolka szparagowa.
* Ja gotuję ją na parze, doprawiam 1 łyżką stołową soli morskiej i 2 łyżkami stołowymi cukru.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz