środa, 21 sierpnia 2013

Pieczone białe kiełbaski



Pieczone białe kiełbaski

składniki:
- 12 cienkich białych kiełbasek;
- 2-3 duże kwaśne jabłka pokrojone w dużą kostkę;
- 1 czerwona cebula pokrojona w piórka;
- suszona żurawina;
- 5 ząbków czosnku;
- 2 łyżeczki musztardy Dijon;
- biały pieprz;
- oliwa z oliwek;

Rozgrzać piekarnik do temp. 180 oC.
Brytfankę lub naczynie żaroodporne wyłożyć papierem do pieczenia. Jabłka, żurawinę i cebulę wymieszać. Doprawić musztardą i białym pieprzem. Skropić oliwą i przełożyć do naczynia. Na tym ułożyć obrane i lekko rozgniecione ząbki czosnku. Piec 7 min. Ułożyć na wierzch ponakłuwane kiełbaski i piec dalej 20 min.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz