sobota, 14 września 2013

Różane muffiny

W taką pogodę mam ochotę na coś ciepłego i słodkiego. Coś co poprawi mi humor. Muffiny robią się praktycznie same. Chwilę mieszamy składniki, pieczemy i gotowe! Możemy delektować się wspaniałym smakiem cieplutkiego ciasta.


Różane muffiny
/składniki na 10 muffinów/

- 180g miękkiego masła;
- 2 łyżki stołowe wody różanej;
- 2 jajka;
- 150g brązowego cukru;
- 80ml mleka;
- 240g mąki;
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia;
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej;
- 4 łyżeczki brązowego cukru muscovado;

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180oC.

      Masło ucieramy z wodą różaną, jajkami i brązowym cukrem. Dodajemy mleko i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Masę krótko mieszamy i przekładamy do formy wyłożonej papilotkami.
      Muffiny posypujemy po wierzchu brązowym cukrem muscovado.
      Pieczemy 25 min.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz