Pieczone bataty
składniki na 4 porcje:
- 1 kg batatów;
- sól - ja użyłam różowej soli himalajskiej;
- oliwa do smarowania;
1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
2. Bataty obieramy, kroimy w plastry ok. 5mm. Ukłdamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą i solimy.
3. Pieczemy 25 - 30 min.
Smacznego!
Kuszą mnie bataty od dłuższego czasu. :)
OdpowiedzUsuńSpróbuj:) Mają cudownie słodki smak:)
UsuńJa zawsze piekłam w całości, ale te plasterki wygladają bardzo chrupiąco i apetycznie.
OdpowiedzUsuńDziękuję:) Musze spróbować. Zawijasz bataty w folię aluminiową do pieczenia w całości?
Usuńuwielbiam bataty za ich cudowny słodki smak :)
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuń