środa, 6 maja 2015

Pieczone bataty



Pieczone bataty

składniki na 4 porcje:
- 1 kg batatów;
- sól - ja użyłam różowej soli himalajskiej;
- oliwa do smarowania;

1. Rozgrzewamy piekarnik do 180 st.C
2. Bataty obieramy, kroimy w plastry ok. 5mm. Ukłdamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą i solimy.
3. Pieczemy 25 - 30 min.

Smacznego!

6 komentarzy:

  1. Kuszą mnie bataty od dłuższego czasu. :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Spróbuj:) Mają cudownie słodki smak:)

      Usuń
  2. Ja zawsze piekłam w całości, ale te plasterki wygladają bardzo chrupiąco i apetycznie.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję:) Musze spróbować. Zawijasz bataty w folię aluminiową do pieczenia w całości?

      Usuń
  3. uwielbiam bataty za ich cudowny słodki smak :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń